Sunday, September 2, 2012

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


  • Cuma, Ağustos 31, 2012, 13:48





  • Tatlılar





  • 13 views








Facebook'ta Paylas




Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi






Malzemeler




  • 1 lt. süt





  • 7 yemek kaşığı toz şeker





  • 9 yemek kaşığı irmik





  • 1/2 yemek kaşığı margarin





  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi





  • 1 paket kakaolu bisküvi





  • 1 paket vanilya





  • Tarçın







Yapılışı




Süt, şeker ve irmiği muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız irmikli muhallebinin yarısını borcama dökün ve üzerine 1 sıra halinde kakaolu bisküvi dizin. Üzerine kalan muhalebiyi dökün.

Kalan bisküvileri blendırdan geçirin, dövülmüş ceviz ve tarçınla beraber tatlının üzerine serpin. Yasemin bu konuda herhangi bir not yazmamış ancak blendırdan geçirdiğiniz bisküviyi servis etmenize yakın bir zaman serpmenizi tavsiye ederim. O zaman üzerindeki bisküviler çok yumuşamıyor ve kıtır kıtır kalıyor.



Yazar Hakkında



admin Sitede 547 Konusu Bulunmaktadir.




Eğer profil resminizin görünmesini istiyorsanız gravatar'a ücretsiz kaydolabilirsiniz.



Facebook'ta Paylaş

No comments:

Post a Comment