Sunday, September 23, 2012

PDÇS-76 TARİF NO:19



Yer sofrasından ikinci tarifimiz geldi harika görünüyor ellerine sağlık eminim tadıda çok güzeldir diğer tarifler için TIKLAYINIZ...... 



YER SOFRASI-Kahveli Muzlu Parfe



22 Eylül 2012 Geliştirici: semihaguler







Yaz bitmeden bir parfe tarifi vermek istedim. Parfelerin meyvelileri yaparım çoğu zaman ama kahvelisi ne zamandır aklımda olsa da yeni yaptım. Muz ile kahvenin uyumuna bayıldığım için bu tatlı da pek hoşuma gitti. Üzerine hazır çikolata sos ya da benmari usulü eritilmiş çikolata dökebilirsiniz. Ben krema içinde çikolata erittim ve rengi biraz açık bir çikolata sos oldu. Ağzınızı tatlandıracak kolay tariflere devam diyerek tarife geçiyor ve bu tarifi Füsun’un Mutfağı’nın P.D.Ç.S. etkinliğine 2. tarif olarak gönderiyorum.


Kahveli Muzlu Parfe:


  • 12 adet kakaolu bisküvi

  • 1 paket krem şanti

  • 1 su bardağı soğuk süt

  • 3/4 yemek kaşığı instant cafe(gold olmasını tercih edin)

  • 1 adet  muz

  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz



Üzeri İçin:


  • 1/2 paket süt kreması

  • 3/4 paket bitter çikolata



Kahveyi soğuk sütün içinde iyice karıştırıp eritin. Krem şantiyi içine ekleyip çırpıcı ile katılaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri elinizle irice kırın. Muzu küp doğrayın. Ceviz, muz ve bisküvileri kahveli krem şantiye ekleyip kaşıkla yavaşça karıştırın. Streç film kaplı bir kalıba ya da silikon kalıba döküp buzlukta 3-4 saat bekletin.


Süt kremasını bir küçük tavaya alıp içine çikolataları kırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın. Sosu oda sıcaklığına gelince buzluktan bir servis tavağına ters çevirip çıkardıktan sonra parfenin üstüne dökün ve tekrar buzdolabına kaldırın. Sos donunca dilimleyip servis yapın.


Afiyet olsun.

Tuesday, September 18, 2012

ilahiler.cc

Sitemiz Türkiye'nin En Buyuk ilahi Portalıdır.700 den fazla ilahi sanatcısı 7000 den fazla ilahi arşivi ile hedeflerini buyutuyor.sitemiz googlede ilahi dinle,ilahiler,ilahi , kelimelerine önculuk etmektedir.Lütfen ziyeret ediniz.

Mozaik Kurabiye tarifi








Sponsor Bağlantılar






Arkadaşlar artık ben kurabiye tarifi atmaktan sıkıldım desem yeri olur. En güzel kurabiye tariflerini atıyorum ama nedendir bilmem tekrar canım kurabiye tarifi yüklemek istiyor.






Malzmeler






1 paket margarin

1 tane yumurta

1 paket kabartma tozu

1 fincan süt

1 kaşık kakao

3 su bardağı un

tuz






Tarifi






İlk olarak unu elek yardımı ile güzelce eleyip kabartma tozuyla beraber karıştırın. Margarinide küçük parçalara ayırın ve bir kap içine alın, üstüne yumurta kırıp elnizle yoğurun. Sütü, kakaoyu ve unuda ekleyerek yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edin, 20 dakika boyunca dinlendirin. Hamuru yuvarlak toplar halinde yapınız. 180 derecede fırında pişirin.






Afiyet Bal Şeker Olsun..

Kıbrıs Tatlısı Tarifi




Kıbrıs tatlısı olarak bilinen çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı tarifi var sırada. Bayramda misafirlerinize farklı tatlılar sunmak istiyorsanız tatlı tariflerini takip etmeyi ihmal etmeyin. Bayrama kadar çok değişik tatlı tarifleri paylaşacağız.






Önce şerbetini hazırlayalım ki biz tatlıyı yaparken o da soğusun bu arada. Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım ve 15 dakika kadar kaynatalım. Tencereden almadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Biz tatlı hamurunu hazırlayana kadar o soğusun.






Şeker ve yumurtayı derin bir karıştırma kabının içerisine alalım ve köpürene kadar iyice çırpalım. Köpürdükten sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım.






Kare bir borcamı yağlayalım ve hamuru borcamın içerisine dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 150 derecelik fırında tatlımızı pişirelim.






Pişen tatlıyı fırından çıkardıktan sonra sıcağı sıcağına soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş üzerine gezdirelim ve soğumaya bırakalım tatlıyı.






Krema için gerekli olan malzemeleri tencereye koyalım ve karıştıralım. Ardından ocağa alıp kısık ateşte muhallebi kıvamından biraz daha koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirelim.






Tatlı yeterince soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi tatlının üzerine yayalım ve isteğimize göre fındık veya ceviz parçaları ile tatlımızın üzerini kaplayıp soğuttuktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

BOYA KALEMİNDEN BARDAK ALTLIĞI VE KOLYE YAPILIŞI


+ Yazıları büyüt | + Yazıları küçült

Evdeki küçülen ve çocuğunuzun kullanmakta zorlandığı kalemleri biriktirerek kolye ve bardak altlığı yapabileceğinizi hiç aklınıza getirmişmiydiniz?.Birilri aklına getirmiş ve yapmış,çokta güzel olmuş.Sizlerde bundan sonra evdeki kullanılmayan malzemeleri atmadan önce gidin bilgisayarın başına açın interneti, açın benim bu nazarca.com sitemi bakın neler,neler yapabiliyorsunuz :).Beni takip edin sizler için en güzel el işleri,hobiler ve bilgiler bu sitede.Bir bayanın elinden çıkanlar.


boya-kaleminden-taki ve bardak altlığı-yapimi




Tutkal ile yapıştırılmış



kalemden-kole-yapimi


d


Benzer İçerikler:

Monday, September 17, 2012

PET ŞİŞEDEN SUYU BİTMEYEN SAKSI YAPILIŞI

Eylül 16th, 2012 05:24 PM | by admin | Hobi.  

+ Yazıları büyüt | + Yazıları küçült

Bu sistemi kim düşündüyse çok akıllıca düşünmüş.Mesela bir yere gidiyorsunuz diyelim çiçeklerimi kime bırakayım? ya susuz kalır çürürlerse derdine son.Resimde çam şişe kullanmışlar.Tabi sizin evinizde şişeleri kesmek için cam testeresi yada cam kesici elmas bulunmayabilir. Sizde bu sistemi pilastik pet şişe kullanarak yapabilirsiniz.Şişeleri ortadan kesip her iki tarafınıda kullanabilirsiniz.Çiçekler biraz büyüdüklerinde kök kısımları uzayıp suyla temas ettiğinde ihtiyacı olduğu kadar suyu kullanıp solmaz,kurumaz.Bitkileri,Çiçekleri susuz bırakmamak için yöntem.


plastik-siseden-suyu-bitmeyen-saksi


En Çok Bunlar Arandı
  • kece kumastan kirlent yapimi
  • en guzek kucuk dovmeler
  • havlu kenari modelleri yeni
  • kapali model elbiseler
  • kiz bebek giyim
  • Benzer İçerikler:

    Sunday, September 16, 2012

    Örgü - Topuz






    Balıksırtı örüp topuz yapmış örgüyü düzgün örebilirseniz kolay bi model.

    Friday, September 14, 2012

    Mantolama - Dış Cephe Mantolama Fiyatları

    Mantolama, günümüzde birçok

    yapının oluşturulmasında kullanılabilmektedir. Apartman, müstakil ev, villa,

    köşk, iş yeri, plaza, hastane, okul, garaj ve otogar gibi alanlarda daha sık

    kullanıldığını söylememiz mümkün. Dış CepheMantolama, dış ve iç

    cephe kaplamasını ifade etmektedir. Bunun yanı sıra çatı kaplaması için de

    öngörülebilir. MantolamaFiyatları M2 Olarak

    Hesaplanır.Çatılarda kullanılan mantolama elemanları, ısı yalıtımı açısından

    oldukça etkilidir. Mantolama, bu açıdan bakıldığı zaman soğuk hava depoları

    için de idealdir, diyebiliriz. Soğuk hava depolarında içerdeki soğuk havayı

    korumak çok ama çok önemlidir. Elbette bunun için kullanılan birçok yöntem ve

    makine mevcuttur; fakat doğal yöntemlerin kullanılması, böylesi büyük

    işletmelerin ekonomik giderlerini kısma adına çok önemlidir. Mantolama, şahsi yapılarda da en az toplu yapılarda olduğu

    kadar önemli bir yere sahiptir.

    Thursday, September 13, 2012

    Magisto – Magical Video Editor




    Magisto – Magical Video Editor,Magisto – Magical Video Editor kullanımı,Magisto – Magical Video Editor nasıl kullanılıyor?, Teknoloji, 






    Mobil cihazınızdan video düzenlemeye ne dersiniz? Cevabınız olumluysa uygulama önerimize mutlaka bakmalısınız.




    Magisto – Magical Video Editor, mobil cihazınızı en akıllısından bir video kameraya dönüştürüyor. Hiçbir özelliği olmayan, normal çekilmiş videolarınızı düzenlenmiş ve göz alıcı hale getirilmiş videolar haline getiren bu uygulama ile profesyoneltarzda çekimler yapabilirsiniz.


    Uygulamanın kullanımı da çok basit. Yapmanız gereken, düzenlemek istediğiniz video’ya bir müzik seçmek ve başlık eklemek. Gerisini Magisto hallediyor. Sadece dakikalar içerisinde videonuzu hazır hale getiren Magisto ile yarattığınız videolarınızı Facebook, Twitter, e-mail ve hatta YouTube üzerinden paylaşabilirsiniz.


    Video çekmeye meraklıysanız ve çekimlerinizi olduğu gibi bırakmak yerinde onlara farklı efektler eklemek istiyorsanız bu uygulama tam size göre.


    Kaynak: Mynet

    Antichrist türkçe dublaj fragman

    Antichrist gecen ay gosterime girdi. Filmi online turkce indirmek icin su linke tiklayin Antichrist full izle hd Son zamanlarin en iyi filmlerinden biri. Bu filmi ne olursa olsun seyrdin. Senaryo son derece kusursuz.

    Monday, September 10, 2012

    Tekbir Tesettür Giyim Kombinleri


    Tesettür giyim denilince ilk akla gelen firma tartışılmaz olarak Tekbir giyimdir. Bay ve bayan giyiminde her ilde mağazası olup hizmet veren firma her türlü tesettürlü ürün üretmektedir. Manto-kaban, kap, pardesü, abiye, elbise, takım, şal, eşarp, eşofman, haşema, çorap, bluz, gömlek, etek, gelinlik ve daha aklımıza gelmeyen birçok kıyafet bu firma tarafından üretilmektedir. Sadece bayan giyimi değil erkekler için de tasarlanmış çok şık modelleri olup baylar tarafından da çok beğenilmekte ve tercih edilmektedir.2011-2012 sezonu tesettür koleksiyonunu çok önce sergiye çıkaran firma yetkilileri şimdi de Tekbir 2012-2013 sezonu tesettür giyim koleksiyonunu hazırlamaktadırlar. Genellikle çoğu yerde mağazası olup ürünleri çok beğenilmektedir. Türk bayan ve bayanlarının beğenisini toplayan markanın ürünleri aynı zamanda dünya kadınları ve erkeklerinin beğenisine sunulmuştur. Arap ülkeleri özellikle Dubai tarafından ürünler çok tercih edilmektedir. Tekbir ürünlerini Türk kadınlarının olduğu gibi Arap kadınları da çok fazla kullanmaktadır. İnternet üzerinden pek satışı olmayan bu markanın ürünlerini bizzat siz değerli ziyaretçilerimiz mağazada deneyerek almak zorundadırlar. Kalitesi ve duruşu ile hiç kendini bozmamıştır. Uzun süredir üretim yapılmakta ve tasarımları heyecanla bayanlarımız tarafından beklenmektedir. Çok görkemli ve büyük defilelerle tanıtılan koleksiyonları Tekbir markasının büyüklüğünü ve kalitesini göstermektedir. Ünlü mankenler tarafından sergilenen koleksiyonlarda hazır giyimin bütün modelleri izleyicilere sergilenmektedir. Her yıl yapılan bu organizasyonları kaçırmak istemeyen ve modelleri takip etmek isteyen bayanlarımıza tavsiyemiz bizim sitemizi takip etmeleridir.

    Bizim paylaştığımız bu galeride de Tekbir Giyim’in bayan kıyafetleri bulunmaktadır. Günlük yaşamda ya da özel günlerde giyilebilecek bir çok kombin modeli sizler için bir araya getirdik. Çok şık tuniklerin yer aldığı albümde pantolonlar üzerine kombin yapılmış ve genç tesettürlü bayanların çok tercih edeceği modeller oluşturulmuştur. Takımlar bayanlarımızın söz ya da isteme merasimlerinde; evli bayanların bayramlarda; çalışan bayanların iş yerlerinde giyebilecekleri türden kıyafetlerdendir. Elbiseleri çok dikkat çekmekle beraber Türk kültürüne uygun motiflerle süslenmiştir. Yaz mevsimine uygun bluz ve tuniklerin olduğu gibi kış mevsimine uygun olarak da triko tunik ve hırkalar albümde göze çarpmaktadır. Sizlerde Tekbir şıklığı istiyorsanız hemen en yakın mağazasına giderek ürünlerini inceleyin…



    Diğer Aramalar:






    2 views




    Did you like this? Share it:

    Takip Edilen Konular:

    Birbirinden Kaliteli Eşarp Fiyatları


    Tesettür söz konusu olduğu zaman kaliteli bilgiler vererek kullanıcılarını aydınlatan çok fazla internet adresi bulunmamaktadır. Özellikle

    eşarp fiyatları gibi konularda markalar ve modelleri hakkında fikir vererek kullanıcılarını yönlendiren internet sitelerinin sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Bu konuda sizi daha uygun bir şekilde yönlendirerek fikir vermeyi amaçladığımız internet adresimiz ile karşınızdayız.




    İnternet adresimizde birbirinden kaliteli eşarp modelleri ve eşarp fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sadece adresimize girerek en son model ürünleri ve markalar hakkında bölümleri ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. 2012 yılında çıkarılan ve son moda eşarp özellikleri yer almaktadır. Aynı zamanda internet adresimizde tesettür giyim ipuçları ile ilgili bilgiler bulunduğu da unutulmamalıdır. Kapalı ve şık bayanların adresinde buluşmak üzere….




    Kaliteli bir giyim standardına ulaşmak istiyorsanız internet adresimiz size bu konuda yardımcı olacaktır. Birbirinden kaliteli eşarpların

    fiyatlarına sadece birkaç saniye içerisinde ulaşacaksınız. Renk renk ve desen farklılıkları bulunan bu markaların hangisinin daha kaliteli olduğuna

    hangisinin daha kolay kullanılabileceği gibi ayrıntılara da kolaylıkla ulaşacaksınız. Sizi en kaliteli olanla buluşturmak adına internet adresimize

    davet ediyoruz. Sadece bir tık uzağınızda en kaliteli eşarp modelleri bulunmaktadır. Bunlar arasından sizin için uygun olan bir tanesini kolaylıkla tercih edebilirsiniz. Eşarp fiyatları ve modellerinin dışında çok farklı ipuçlarına da adresimizi tercih ederek sahip olabilirsiniz.




    Tesettür, Kalite ve Eşarp Fiyatları




    Bu üçlüyü tek bir internet adresinde barındırıyoruz. Size çok kaliteli ipuçları sağladığımız gibi uygun fiyattan giyinmenize de yardımcı

    oluyoruz. Adresimizde yer alan püf noktalarını takip ederek kolaylıkla bu konuda yardımcı olacak adımları atabilirsiniz. Tek seferde birbirinden farklı ürün bilgisine de sahip olacaksınız. Daha detaylı bilgi sahibi olmak adına internet adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Her geçen gün yeni bir ürün piyasaya sürülmektedir. Bu ürünler hakkında en fazla bilgiye internet adresimizde ulaşacaksınız. Çünkü tüm markaları tek seferde birleştiren başka bir adres bulunmamaktadır. İnternet adresimizde ise tüm marka ve modellerin detaylı bilgilerine kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz. Adresimize davetlisiniz. http://kadinvemoda.net/

    Friday, September 7, 2012

    Hoşgeldin Facebook Kapaklar 5







































    Hoşgeldin Facebook Kapaklar 5

    Hoşgeldin Facebook Kapaklar, Welcome to the Facebook Covers

    Welcome, to, the, Facebook, Covers, Facebook, Kapaklar, Hoşgeldin


    Thursday, September 6, 2012

    harika şal modelleri Papatyalı Şal Modelleri – Bayanport.com

    Yorum Yapın!





    Geri izleme ve Yorumlar RSS



    Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.



    İsim (required)



    Mail (yayınlanmayacak) (required)



    Website (isteğe bağlı)





    Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>







    Gvenlik Kodunun Resmi

    Yeni Resim Gster


    CAPTCHA Code *


    Tuesday, September 4, 2012

    Jean Paul Gaultier,2012-2013 Sonbahar / Kış Couture Koleksiyonu









    Yazın bitmesine az kalan bu günlerde kış davetlerinde giyeceğiniz kıyafetler için modacıların 2012-2013 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını sizlerle paylaşarak sizlere fikir vermek istedim.Özellikle Couture koleksiyonları ile davetlerde giyebileceğiniz abiye kıyafetler hakkında fikir verebilir. Jean Paul Gaultier 2012-2012 Sonbahar/Kış Couture koleksiyonundaki bazı parçalar özellikle seksi,maskülen ve sert izleri taşıyan sahne kostümü ihtişamında hazırlanmış .Kıyafetlerde özellikle transparan üstler dikkat çekerken dekoltede sınır tanımıyan modacının tanıtımda kullandığı şapkalar ve bastonlar dikkat çekti.








































    Episode Duel of Arman / Arman'ın Düellosu

    Arman, kendini bilgisayar oyununa vermiştir. Başka da birşey düşünmemektedir. Bir akşam, pc başındayken beynine sert bir tokat yemiş gibi olur. Silkelenir ve kendine(?) gelir. İkizlerimin babası abim miymiş. Nasıl olur der, biranda kendini içhesaplaşma ve öfke fırtınasının içinde bulur. Bundan sonra, ne yapması gerektiğini düşünür.

    Ben artık nasılsa eşcinselim, kendi hallerine bıraksam abimle beraber mutlu mu olsalar; yoksa pusu kurup ikisini de bağlayıp uzak bir adaya bırakıp kaçsam mı, arada gider tekneyle bakarım; ya da abimi kaçırsam bir eve kapatsam, üç beş sene kendim ona ceza mı versem; bir iş gezisinde yanımda götürüp endüstri tipi fırınlara ve kazanlara mı atsam diye ihtimalleri düşünür, haince planlar yapmaktadır.

    En sonunda, onu düelloya davet etmeye karar verir. Son zamanlarda çok bilgisayar oyunu oynamiş, o gece biranda asabı iyice bozulmuştur, ikizlerin babası olmadığını öğrenince adeta gözü dönmüştür. Sara krizine girip, etrafa şiddet saçan akıl hastaları gibidir.

    Abisini arar, "Herşeyi biliyorum" der. "Gece yarisindan sonra, her zaman gittiğimiz basketbol sahasinda seninle buluşalım, erkeksen gelirsin, silahını da getir seni düelloya bekliyorum," der.

    Silahını sakladığı yerden çıkarır, temizler. Oturup bol bol et yer. Kan çorbası filan içer, vahşi belgeseller seyreder, tarih kitapları karıştırır, düelloda hayatta kalma taktikleri düşünür. Hangi sürede, vaziyette, silahi tutma açısıyla hayatta kalır, kendi yaşama olasılıklarını hesaplar.

    Beklenen an gelir, abi kardeş gece yarısından sonra düelloya başlarlar. 10 dakika sonunda abisinin cesedi ile başbaşadır Arman. Çok soğukkanlı bir şekilde 155 polisi arar. Düello yaptığını ve abisinin yaninda ölü olduğunu itiraf eder. Tutuklanır ve hapse girer. Arman, Lotus ve ikizleri artık uzun yıllar yalnız bırakmıştır.

    OYA ÖRNEKLERİ DANTEL ÖRNEKLERİ

    bu yayınımda sitemin adını yazdım.çünki dantel-yap ile oya örnekleri dantel örnekleri okadar özdeşti ki birbirine.kimileri sitesinin adını sık sık değiştiriyor.nedeni nedir bende anlamadım.oysa 5 yıllık sitemde ben isim değişikliğine hiç gitmedim.biraz tutucuyum sanırım. :) Adana ilimizden oya örnekleri yolluyorum sizlere.Melek hanımın ellerine sağlık.teşekkürler canım.









    havlu kenarı dantelleri

    Sunday, September 2, 2012

    Açıklamalı Baharlık Örgü Bayan Kazağı Modeli



    Sponsor Bağlantıları




    Açıklamalı Baharlık Örgü Bayan Kazağı Modeli

    Baharlık kazak modelimize 106 ilmekle başlıyoruz.






    Sponsor Baglantilari













    Modelin Yapılışı

    Ön:106 ilmekle başlanacak.5 sıra haroşa yapıldıktan sonra yanlardaki 6,şar ilmek haroşa olarak örülmeye devam ederken aradaki ilmekler düz örgüye çevrilip ara ara 2 ilmek artış yapılacak. yanlaki haroşa örülen ilmekler10 sıra daha örüldükten sonra her sırada haroşalar 1,er ilmek düze çevrilecek ve bütün ilmekler düz olduğunda yanlardan 1 er ilmek artış yapılacak. Sonraki sırada yanlardan 2 ilmek içeriden kesimlere başlanacak.

    Kesimler her 10 sırada bir üç kere 1 er ilmek olarak yapılıp üzerine 10 sıra örüldükten sonra artışlara başlanacak. Artışlar her 10 sırada bir dört kere 1 er ilmek olarak yapılıp 112 ilmeğe ulaşılacak. Beden boyu 35cm de kol evi oyuğu için yanlardan bir kere 4,bir kere 3,iki kere 2, bir kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek.

    Beden boyu 42cm,de ön yaka için 41 ilmek düz örülüp 6 ilmek haroşa çevrilecek, diğer 41 ilmek de düz örülecek. Örgünün tersinde düze gelirken diğer 41 ilmekler parçanın boş ilmeğine aynı bir iplik takılarak şişe 6 ilmek atılıp bu 6 ilmek haroşa örülmeye başlanacak.

    Bu şekilde yaka iki ayrı parçaya ayrılmış olacak. Ön yaka kenarındaki haroşalar 15 sıra olduğunda yaka kenarındaki 6,şar ilmek açığa alınarak yaka oyuntusuna başlanacak.6 ilmeğin yanından iki kere 4,iki kere 3,bir kere 2,bir kere 1 ilmek kesildikten sonra omuzda kalan 24 ilmek de üç kere 8 ilmek olarak kesilip bitirilecek.

    Arka:106 ilmek başlanacak. Ön parçada yapılan sıralı işlemler arka parçada da aynı şekilde uygulanacak. Beden boyu 54cm,de omuzlar üç kere 8 ilmek olarak kesilirken aynı anda arka yaka ortasından 20 ilmek yanlardan bir kere 10,ar ilmek kesilerek arka parça da bitirilecek.

    Kol:76 ilmek başlanacak.5 sıra haroşa yapıldıktan sonra yanlardaki 6,şar ilmek haroşa olarak devam ederken arada ilmekler düz olarak örülecek.6 ilmeklik haroşa kısımlar 10 sıra daha örüldükten sonra her sırada haroşalar 1,er ilmek düze çevrilecek ve bütün ilmekler düz ilmek olduğunda yanlardan 1 er ilmek artış yapılacak. Sonraki sırada yanlardan 2 ilmek içeriden kesimlere başlanacak. kasimler her 10 sırada bir beş kere 1,er ilmek olarak yapılıp üzerine 10 sıra örüldükten sonra artışlara başlanacak. Her 10 sırada bir de beş kere 1,er ilmek artış yapılacak. Kesim ve artışlar bittiğinde kol 78 ilmek olacak. Kol boyu 45cm,de kol üst kesimlerine başlanacak. Kesimler iki kere 3,bir kere 2,on beş kere 1,üç kere 2,bir kere 3 ilmek olarak yapılıp tepede kalan 14 ilmek de kesilerek kol bitirilecek.

    Yaka: ön yaka kenarında açıkta bırakılan 6,şar ilmek şişe alınıp bu ilmekler arasına yaka etrafından 83 ilmek daha takılarak toplam 95 ilmeğe ulaşılacak.20 sıra haroşa örüldükten sonra tüm ilmekler kesilerek yaka bitirilecek.

    Malzeme: nako bebe color

    Renk no:85288(4 yumak)

    Şiş no:4,5

    örgü şekli: düz örgü






    Bir önceki yazımız olan Örgü Baharlık Bayan Kazağı Modeli ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



    Sponsor Bağlantıları




    « Tektaş Yüzükler   |  

    Örgü Kapşonlu Bebek Hırkası Açıklamalı »






    Yorumlar

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


    • Cuma, Ağustos 31, 2012, 13:48





    • Tatlılar





    • 13 views








    Facebook'ta Paylas




    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi






    Malzemeler




    • 1 lt. süt





    • 7 yemek kaşığı toz şeker





    • 9 yemek kaşığı irmik





    • 1/2 yemek kaşığı margarin





    • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi





    • 1 paket kakaolu bisküvi





    • 1 paket vanilya





    • Tarçın







    Yapılışı




    Süt, şeker ve irmiği muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

    Hazırladığınız irmikli muhallebinin yarısını borcama dökün ve üzerine 1 sıra halinde kakaolu bisküvi dizin. Üzerine kalan muhalebiyi dökün.

    Kalan bisküvileri blendırdan geçirin, dövülmüş ceviz ve tarçınla beraber tatlının üzerine serpin. Yasemin bu konuda herhangi bir not yazmamış ancak blendırdan geçirdiğiniz bisküviyi servis etmenize yakın bir zaman serpmenizi tavsiye ederim. O zaman üzerindeki bisküviler çok yumuşamıyor ve kıtır kıtır kalıyor.



    Yazar Hakkında



    admin Sitede 547 Konusu Bulunmaktadir.




    Eğer profil resminizin görünmesini istiyorsanız gravatar'a ücretsiz kaydolabilirsiniz.



    Facebook'ta Paylaş