Saturday, July 21, 2012

Sarı Renkli Bayan Kazak yapılışı tarifi modelleri şeması Bayan Kazak örnekleri resimli anlatımı

Malzeme: Nako Neşet


Renk no: 1380 (dört yumak)


Şiş no: Beş


Örgü şekli: Modelli örgü


ARKA: Yüziki ilmek örülerek başlayın. (Etek kısmında diagramdaki yelpaze örneği uygulanmıştır.) Yelpazeler sekiz ilmek, baklavalar on ilmek sayısı üzerine kurulur. Bir sırada beş tane yelpaze örneği kurulur. iki sıra yapıldıktan sonra bedene geçildiğinde üç ters altı düz, iki ters üç düz, iki ters üç düz, iki ters altı düz, iki ters üç düz, iki ters üç düz, iki ters şeklinde sıra bitene kadar aynı sıra yapılır. altı düz ilmek (üç+üç) şeklinde burulur. Burmalar on sırada bir tekrarlanır. Örnek tersler ters, düzler düz şeklinde örülür. Kırk santimetre’de kol evi için yanlardan üç+iki+bir ilmek kesilir. Yirmiiki santimetre daha örülerek atmış santimetre’de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.


bayan kadın Sarı Renkli Bayan Kazak modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Bayan Kazak


ÖN: Yüziki ilmek başlanır. (Etek kısmında diagramdaki yelpaze örneği uygulanmıştır.) Beden kısmı arka bedenle aynı şekilde yapılır. Kırk santimetre’de kol evi için yanlardan üç+iki+bir ilmek kesilir. elli santimetre’de yaka kesintisi için ilmekler ortalanarak bir kısımda beş+üç+iki+bir, omuzda yirmisekiz ilmek kalana kadar kesilir. Beden boyu atmışiki santimetre’de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Yakanın diğer yarısı da aynı şekilde kesilir.



YAKA: Yüzyirmiyedi ilmek başlanır. Diagramdaki örnek uygulanır. Boyuna iki örnek uygulanır ve düz örgüye geçilir. Düz örgüye geçildiğinde aynı sırada belirli aralıklarla toplam onüç ilmek kesilerek yüzondört ilmeğe ulaşılır. Örnek ve düz örgü boyu onbeş santimetre olduğunda bir defada kesilerek bitirilir. Yaka etrafına dikilir.



KOL: Ellibir ilmek başlanır ve diagramdaki örnek uygulanır. Örnek uygulanırken ilk sırada belirli aralıklarla yirmidört ilmek arttırılarak yetmişbeş  ilmeğe ulaşılır. Kol eninde üç motif, boyunda iki motif uygulanır. Diagramdaki örnek bitiminde bedendeki örnek uygulanır. otuz santimetre’de kol evi için yanlardan üç+iki+bir ilmek kesilir. Yirmiiki santimetre daha örülerek atmışaltı santimetre’de örgü bitirilir.

No comments:

Post a Comment