Tuesday, July 24, 2012

İFTAR MENÜLERİ -4-











      Ramazan-ı Şerif  4.günü menü önerisi:

Ezo Gelin Çorbası,

Patlıcan Kebabı,

Salata,

Pirinç Pilavı,

Güveçte ev yoğurdu

Baklava

     

                                           EZO GELİN ÇORBASI

             MALZEMELER:

1/2 su bardağı mercimek,

1 kahve fincanı bulgur,

1 adet rendelenmiş kuru soğan,

1 yemek kaşığı salça,

2 yemek kaşığı un,

2 yemek kaşığı tereyağı,

tuz,nane,pul biber

            YAPILIŞI:

   Mercimek ve bulgur temizce yıkanarak suyu süzülür.Tencereye alınarak üzerine 8 bardak su ilave edilerek kaynara çıkarılır.Bir tavaya tereyağı konularak,un kavrulur salça,nane,tuz  ve pul biber eklenir.Çorbanın suyundan tavaya 3-4 kaşık alınarak karıştırılır ve tenceredeki çorbaya dökülür.10-15 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınan çorba servise hazırdır.

                                     

                                         PATLICAN KEBABI:

              MALZEMELER:

5 adet patlıcan,

2 adet büyük domates,

250 gr kıyma,

kimyon,

karabiber,

2 yemek kaşığı galeta unu,

tuz,

3-4 diş sarımsak(rendelenmiş),

1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

              YAPILIŞI:

    Patlıcanlar alaca soyularak yarım saat tuzlu suda bekletilir.Daha sonra sudan alınarak 2 parmak eninde ara ara enine dilimlenerek kesilir ama tam koparmadan bırakılır.

    Diğer tarafta kıyma,galeta unu,sarımsak,soğan,tuz ve biberler karıştırılır.Yuvarlak köfteler hazırlanarak patlıcan dilimlerinin arasına konulur.Tencerenin içine1 adet domates rendelenir ve  patlıcanlar dizilir.1 adet domates dilimlenerek patlıcanların üzerine serilir.

     Kısık ateşte yaklaşık 45 dakikada pişirilir.Arzuya göre fırın tepsisinde de pişirilebilir.Kızartma tadını sevenler için tencerede buharda pişirmektense fırınlamak tercih edilebilir.

                                         HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

No comments:

Post a Comment